Krämig kantarellsoppa

Kantarellsoppa
Foto: TV4

Har du hittat de första kantarellerna? Då kan du slå på stort och bjuda på denna skogsdoftande soppa. Den kan lagas både av trattkantareller och av gula sådana. Har du torkade trattkantareller hemma går det åt 1 dl.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liter färska kantareller
  • 3-4 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 12 dl hönsbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • salt och vitpeppar

Dekoration

  • smörfrästa kantareller
  • persilja

Gör så här

  1. Putsa svampen. Fräs svampen i smör på svag värme ca 10 minuter. Ta upp några små svampar och spar till garnering. Strö mjölet över svampen och rör om. Spä under omrörning med hälften av buljongen.
  2. Häll svampblandningen i en matberedare eller mixer. Kör till puré. Häll över i en kastrull. Tillsätt resten av buljongen under vispning. Sjud 10-15 minuter.
  3. Vispa samman äggulor och grädde och vispa ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan bli riktigt het men koka inte, då kan den skära sig. Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med smörfräst svamp och en liten kvist persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept