Krämig italiensk kycklinggratäng

30 m
4
Krämig italiensk gratäng
Foto: Marcus Lawett
30 m
4

Du behöver

  • 8 kycklinglårfiléer med skinn
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chili utan kärnor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 dl utspädd kycklingbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesan, fint riven

Till servering

  • 8 körsbärstomater
  • färsk basilika
  • kokt pasta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
  2. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
  4. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
  5. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  6. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.
  7. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept