Krämig aioli

Krämig aioli
Foto: TV4

En krämig aioli passar till många fisk- och skaldjursrätter. Med olika smaksättningar varierar du den lätt. Använd till exempel citron, chili eller färska örter. Här har vi klickat i aiolin i en fiskgryta Côte d’Azur.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 äggulor
  • 1 tsk vatten
  • 4 dl neutral olja
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • 0,5 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Vispa eller mixa äggulor och vatten i 1–2 minuter. Tillsätt därefter oljan i en tunn stråle under kraftig vispning till en homogen smet.
  2. Lägg över aiolin i en bunke och pressa ner vitlöken. Blanda i crème fraiche och krydda med salt och kajennpeppar. Låt stå kallt till servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept