Krämig äggröra med tryffel

30 m

Du behöver

  • 8 ägg
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk smör
  • salt
  • tryffel
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål. Tillsätt crème fraîche och vispgrädde. Rör med en visp tills alla klumpar är borta men vispa inte in en massa luft i äggen.
  2. Värm en stekpanna eller tjockbottnad kastrull på svag värme (läge 4 av 10) och ha i smöret. När det smält tillsätter man äggblandningen. Rör nu sakta hela tiden, gärna med en visp, så äggen långsamt värms upp.
  3. Det kommer ta tid innan de börjar stelna men när de väl gör det så blir det krämigt just för att du hela tiden rör i dem. Somliga gillar äggen när de precis börjar stelna, andra vill ha äggröran fastare. Det är väldigt personligt så bestäm själv vad som passar dig. Det viktiga är att det får ta tid och att man hela tiden rör i dem.
  4. Smaka av med salt och en aning svartpeppar.
  5. Servera direkt i skålar eller tallrikar och när de ställs fram på bordet river man över tryffel efter smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept