Krämig äggröra med löjrom och chips

koket.se
Krämig äggröra med löjrom och chips
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Krämig äggröra med löjrom och chips

11 ingredienser

20 m

Lyxig äggröra som toppas med krispiga panko- och chipssmulor samt löjrom.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Äggröra

  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk mjölk
  • 100 g smör
  • salt

Topping

  • 2 dl lättsaltade chips, krossade
  • 1 dl pankoströbröd
  • neutral olja
  • smör
  • 200 g löjrom
  • 1 kruka dill

Gör så här

Topping

  1. Stek ströbrödet tillsammans med 1 msk neutral olja och 1 msk smör. Stek så att det får en gyllenbrun färg, ta av från värmen och blanda med krossade chips.

Äggröra

  1. Knäck äggen och blanda med grädde, mjölk och lite salt. Rör runt.
  2. Smält smöret till äggröran i en vid kastrull, tillsätt sedan äggen. Stek sedan på medelvärme. Rör försiktigt hela tiden, gärna med en träslev och en slickepott. Det går att göra på låg värme om man är osäker eller vattenbad så äggröran aldrig
  3. bränner fast.
  4. När äggröran börjar tjocka, lyft av från spisen och servera direkt på tallrik. Tjockleken på röran bestämmer ni själva, lätt rinnig är ofta att föredra.

Servering

  1. Servera äggröran i botten av tallriken, toppa med stekt pankoströbröd och chips samt en rejäl klick löjrom som ni formar som ett ägg med en sked i handen. Avsluta med plockad dill.