Vegetarisk curry

40 min
4
Vegetarisk curry
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Den här curryn har fantastiska smaker - ingefära, vanilj, curry och kardemumma för tankarna till Orienten. En riktigt annorlunda söndagsmiddag med andra ord.

20 september 2010
40 min
4

Du behöver

  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 st kanelstång
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 cm ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 dl russin
  • 2 tsk currypasta
  • 0,25 st vaniljstång
  • 2 st morötter
  • 0,5 st blomkål
  • 4 st potatisar
  • 1 burk Kikärtor
  • 3 st tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk chutney
  • 3 st salladslökar
  • 10 st sockerärtor
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Stöt kardemumman i en mortel och riv ingefäran. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken fint och lägg i en gryta tillsammans med vaniljstången (hel), ingefäran och kardemumman. Låt allt svettas i lite olja i svag värme.
  2. Skiva morötterna och hacka tomaterna. Dela blomkålen i små buketter och skölj kikärtorna. Skala och skär potatisen i mindre bitar och lägg sedan ner alla de skurna grönsakerna och kikärtorna i grytan. Slå över vattnet och kokosmjölken.
  3. Klicka i chutneyn och currypastan och lägg i kanelstången och russinen. Låt allt puttra under lock tills potatisen är mjuk.
  4. Ta ur kanelstången och vaniljstången. Skär salladslöken i cirka 3 centimeter långa bitar, strimla sockerärtor, skär rödlöken i båtar och blanda till sist i dessa i pannan. De ska fortfarande vara lite krispiga vid servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med basmatiris eller ett gott lantbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept