Vegetarisk curry

40 min
4
Vegetarisk curry
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Lättlagat

Den här curryn har fantastiska smaker - ingefära, vanilj, curry och kardemumma för tankarna till Orienten. En riktigt annorlunda söndagsmiddag med andra ord.

20 september 2010
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 st kanelstång
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 cm ingefära
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 dl russin
  • 2 tsk currypasta
  • 0,25 st vaniljstång
  • 2 st morötter
  • 0,5 st blomkål
  • 4 st potatisar
  • 1 burk Kikärtor
  • 3 st tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk chutney
  • 3 st salladslökar
  • 10 st sockerärtor
  • 1 st rödlök

Gör så här

  1. Stöt kardemumman i en mortel och riv ingefäran. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken fint och lägg i en gryta tillsammans med vaniljstången (hel), ingefäran och kardemumman. Låt allt svettas i lite olja i svag värme.
  2. Skiva morötterna och hacka tomaterna. Dela blomkålen i små buketter och skölj kikärtorna. Skala och skär potatisen i mindre bitar och lägg sedan ner alla de skurna grönsakerna och kikärtorna i grytan. Slå över vattnet och kokosmjölken.
  3. Klicka i chutneyn och currypastan och lägg i kanelstången och russinen. Låt allt puttra under lock tills potatisen är mjuk.
  4. Ta ur kanelstången och vaniljstången. Skär salladslöken i cirka 3 centimeter långa bitar, strimla sockerärtor, skär rödlöken i båtar och blanda till sist i dessa i pannan. De ska fortfarande vara lite krispiga vid servering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna med basmatiris eller ett gott lantbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept