Indisk gryta

30 min
4
Indiskt och vegetariskt
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 4 st tomater
  • 4 st potatisar
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 st kryddnejlikor
  • 2 st kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • 1 st lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 dl röda linser
  • 4 st gröna chilifrukter
  • 2 msk olja
  • 1 kruka koriander
  • ris

Gör så här

  1. Koka linserna i en kastrull med vatten i 10 minuter. Spara kokvattnet.
  2. Skär aubergine, tomater och potatisar i långa klyftor. Kärna ur chilifrukterna.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med ingefära, nejlikor, kardemumma, kanel, curry, spiskummin och vitlök i en ny kastrull.
  4. Tillsätt potatisen, buljong och vatten. Låt koka under lock 5-7 minuter.
  5. Tillsätt sedan aubergine, tomat, chilifrukt och linserna med spad och koka ytterligare 10 minuter.
  6. Garnera med färsk koriander och servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept