Vichysoise med kryddkrasse och räkor

4

Du behöver

  • 4 st potatisar
  • 1 l buljong (tärning + vatten)
  • 1 st gul lök
  • 2 st purjolökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 20 st skalade räkor
  • 1 ask kryddkrasse

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Koka upp buljongen. Lägg i potatisbitarna och koka dem mjuka. Skala och hacka löken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i matfett. Häll av potatisen men spara buljongen.
  2. Mixa potatis och purjolök och späd med buljongen. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt crème fraichen. Hetta upp soppan och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera soppan i varma tallrikar med räkor, kryddkrasse och varma ostsmörgåsar. Soppan kan även serveras kall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept