Lökomelett

Lökomelett
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Lökomelett

12 ingredienser

20 min

Gyllene lökomelett med sallad på endive, mögelost och valnötter.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • salt
  • peppar
  • endive
  • 1 bit roquefortost (eller annan mögelost)
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk vinäger

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen med lite vatten, cirka 3-4 matskedar och salta lätt.
  2. Strimla och stek löken med kryddorna i en stekpanna med smör. Häll lökblandningen över omelettsmeten. Peta runt i pannan så att omeletten stannar utan att få färg.
  3. Blanda endivesallad, ost och valnötter med olja och vinäger. Servera salladen med omeletten.