Pasta med squash och höstsvamp

25 min
4
25 min
4

Du behöver

  • 4 port valfri pasta (280 gram)
  • 1 st gul squash
  • 1 st gula lökar
  • 300 g blandad svamp
  • 1 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st chilipeppar
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 1 påse valnötter (50 gram)
  • 2 st tomater
  • 15 st svarta oliver
  • 100 g fetaost i olja
  • 1 knippe basilika
  • 0,5 knippe persilja
  • parmesan- eller västerbottenost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och skär squashen i bitar. Skala och hacka löken. Skölj och dela svampen i mindre bitar. Fräs squash, lök och svamp i olja i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök och hackad chilipeppar. Blanda pastan med grönsaksröran.
  3. Dela ruccolasalladen i mindre bitar. Rosta valnötterna i het stekpanna och grovhacka dem. Skålla och hacka tomaterna. Blanda ner ruccolasallad, valnötter, oliver och fetaost.
  4. Smaka av med salt och peppar. Garnera med tomater och örter. Servera med riven ost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept