Armands pasta

Från Nyhetsmorgon

En smakrig och kryddig pasta, enkel att göra, men du behöver ha en del ovanliga kryddor hemma.

7 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 port (280 g) valfri pasta
  • 400 g valfri köttfärs
  • 12 st champinjoner
  • 1 st gula lökar
  • 1 st paprika
  • 1 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salvia
  • 1 st piri piri
  • 4 dl buljong (tärning + vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 knivsudd muskot
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • färska örter

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj svampen och skala löken. Skölj och kärna ur paprikan. Finhacka svamp, lök och paprika. Fräs köttfärs, svamp och grönsaker i olja i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, salvia och piri-piri. Slå på buljong och låt koka in. Slå på vin och låt koka in. Slå på grädde och låt koka in. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Stek baconet i stekpanna. Servera såsen till pastan, toppa med bacon och färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept