Timjan- och citrongniden kyckling med pernod

4

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 0,5 st vitlök
  • 1 st citron
  • 1 st fänkål
  • 1 knippa färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 pkt saffran (0,5-1 g)
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl pernod

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den varit fryst. Gnid in kycklingen med 1 pressad vitlöksklyfta. Tvätta citronen och skär i skivor. Skölj och grovhacka fänkålen. Fyll kycklingen med citronskivor, fänkål och timjan. Salta och peppra.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda saffran och vatten och häll i formen. Tillaga kycklingen 175° i ca 60 minuter. Stek resterande vitlöksklyftor bredvid kycklingen. Ös kycklingen några gånger under stekningen. Ta ut kycklingen, häll över pernod och tänd på. OBS! Stäng av fläkten.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept