Kycklingtagine med katrinplommon och mandel

4

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 pkt saffran (0,5-1 g)
  • 1 st kanelstång
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 st piri-piri
  • 5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 1 påse katrinplommon (100 g)
  • salt och peppar
  • 1 dl mandel

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den varit fryst. Dela kycklingen i 6-8 bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kyckling med lök, vitlök och kryddor.
  2. Häll på buljong och katrinplommon. Låt puttra ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Skålla mandeln. Blanda ner mandeln i kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept