Potatisomelett

Potatisomelett
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Potatisomelett

10 ingredienser

25 min

En enkel, välsmakande och billig lunch.

Ingredienser

portioner
  • 2 potatisar
  • 1 lagerblad
  • 1 piri piri
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 ägg
  • olivolja
  • smör
  • färska örter (efter smak)
  • lagrad ost

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen med lite vatten och salta lätt. Skala och tärna potatisen. Smula sönder piri pirin. Hetta upp en stekpanna och råstek potatisen i en blandning av olivolja och smör tillsammans med lagerbladet och piri pirin. Stek tills potatisen får färg. Sänk då värmen och sätt på ett lock.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. När potatisen nästan är klar, tillsätt löken och vitlöken. Låt allt svettas några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fiska upp lagerbladen och slå över omelettsmeten. Peta runt i pannan så att omeletten stannar utan att få färg.