God tomatpaj

4

Du behöver

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl russin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk råsocker
  • 1 st piri-piri
  • 1 tsk dragon
  • 0,5 kruka basilika
  • salt och peppar
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • 1 dl lagrad ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka samman vetemjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 30 min. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform (ca 26 cm i diameter). Förgrädda pajskalet ca 10 min i 200°.
  2. Skala och hacka löken grovt. Fräs löken i olivolja. Tillsätt vatten, tomater, tomatpuré, russin, pressad vitlök, råsocker, piri-piri, dragon och hackad basilika. Låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg hälften av den rivna osten i pajskalet. Häll på tomatröran. Lägg på pinjenötter och ruccolassalladen delad på hälften. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll blandningen i pajskalet. Strö över resterande ost. Grädda pajen ca 30 min i 200°. Klart för servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept