Rotfruktspytt med makrill

4

Du behöver

  • 600 g rökt fisk, t ex makrill
  • 600 g rotfrukter, t ex potatis, morot, rotselleri, palsternacka
  • 100 g blandad svamp
  • 1 st gul lök
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 g haricots verts
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 st piri-piri ev
  • salt och peppar

Topping:

  • 0,5 dl lättcrème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk färskriven pepparrot
  • 1 st äpple
  • calvados ev
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i små bitar. Skölj och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs rotsaker, svamp och lök i smör och olja i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt haricots verts. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
  2. Värm makrillen i folie, 175° i ca 8 minuter.
  3. Topping: Vispa crème fraiche, senap och socker. Tillsätt riven pepparrot och grovrivet oskalat äpple. (Pressa ur överflödig vätska). Smaksätt med salt och ev calvados.
  4. Servera makrillen till pytten och en klick topping.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept