Bouillabaisse

6

Du behöver

  • 1 Nät musslor
  • 400 g fiskfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 4 potatisar
  • 1 brk hela tomater
  • 2 mindre fänkålshuvuden
  • 1 paprika
  • 1 apelsin
  • persilja
  • lagerblad
  • 2 stjärnanis
  • 1 timjankvist
  • 1 l fiskbuljong
  • olivolja
  • baguette

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och kontrollera att de lever. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken genomskinlig tillsammans med stjärnanis, persiljekvistar och saffran. Skala potatisen och klyfta potatis och paprika. Skär fänkålen i bitar. Fräs hastigt i olja och slå på tomaterna och buljongen. Tillsätt lagerblad och timjan. När allt är nästan genomkokt: lägg i musslorna, sätt på ett lock och låt dem öppnas. Smaksätt med pressad apelsinsaft. Lägg i fiskfiléerna allra sist och koka ca fem minuter. Servera med rostade baguetteskivor och ev rouille, se tv4.se/mat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept