Carpaccio på oxfilé

10 min
4
Carpaccio på oxfilé
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Lättlagat

Carpaccio serveras som förrätt eller aptitretare och är rått kött, ofta av oxfilé som skivas tunt, tunt. Tillsammans med olivolja, basilika och kryddor, fullkomligt smälter det i munnen!

Det sägs att den första Carpaccion serverades på Harry´s Bar i Venedig 1950, till en kvinna vars läkare rekommenderat henne att äta rått kött.

5 september 2008
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 400 g oxfilé (lövtunna skivor)
  • 4 msk finhackad blekselleri
  • hyvlad parmesan
  • olivolja
  • 0,5 st citron
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl färska basilikablad

Gör så här

  1. Lägg upp oxfiléskivorna vackert på ett fat, lite omlott.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Strö dem över oxfilén tillsammans med övriga ingredienser och ringla över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept