Laxceviche

1h 10 min
6
Laxceviche
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Lättlagat

En elegant förrätt med smak av Sydamerika!

Ceviche är en fiskrätt från Sydamerika och betyder att man gravar rå fisk i citron- eller limesaft.

8 maj 2008
Visa mer
1h 10 min
6

Du behöver

  • 250 g laxfilé (fryst)
  • 4 st lime (saften)
  • 0,33 st gurka
  • 1 st avokado
  • 1 st spansk peppar
  • salt
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Tärna laxen i centimetertjocka kuber och lägg dem i en skål. Pressa över limesaft och låt dra i 1 timme.
  2. Skala, dela och kärna ur gurkbiten och avokadon. Finhacka den spanska pepparn.
  3. Blanda alla ingredienser med laxen. Krydda med salt och finhacka välsköljd koriander över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept