Varm spenatsallad

4

Du behöver

  • 1-2 påsar färsk spenat
  • en handfull valnötter
  • parmesan
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk Cohlmans senapspulver
  • 1 msk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • citronpeppar
  • chilipeppar

Gör så här

  1. Tvätta spenatbladen och låt dem lufttorka. Dela valnötterna. Skiva parmesanen i tunna flagor med en osthyvel. Häll balsamvinägern i en liten skål och salta och peppra. Blanda i honungen och senapspulvret. När det blivit en jämn smet, häll i 1 msk olivolja och rör om. Häll 1 msk olivolja i den varma stekpannan och lägg i spenatbladen. Vänd dem några gånger tills de mjuknar. Blanda i dressingen
  2. Häll den mjuka, varma spenatsalladen i en vacker skål. Strö nötter och parmesan över salladen. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept