Pasta med tomat och kronärtskockor

4

Du behöver

  • spagetti
  • 1 burk hela tomater
  • 8 kronärtkockshjärtan i olja
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk svarta oliver
  • 1 liten burk sardeller
  • 200 g fetaost
  • chili
  • 1 msk tomatpuré
  • olivolja
  • salt & peppar
  • citron
  • basilika

Gör så här

  1. Koka pastan. Häll av och spara vätskan från tomaterna och låt dem torka på hushållspapper. Hetta upp en panna med lite olivolja, lägg i tomaterna och två klyftor grovhackad vitlök. Salta och peppra. Ställ in pannan i ugnen.
  2. Skär kronärtskockorna i kvartar, strimla löken och resten av vitlöken, finhacka sardellerna och chilin, skär fetaosten i tärningar och blanda samman dessa ingredienser med oliverna.
  3. Lägg blandningen i en långpanna och ställ in den också i ugnen tills allt har blivit ljummet. Blanda tomatjuicen med lite rivet skal från citronen. Vispa i några matskedar olivolja och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Strimla i basilikan och blanda runt. Blanda ihop allting med pastan och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept