Mussel- och fiskkastrull med fänkål och apelsin

4

Du behöver

Gör så här

  1. Skala och borsta musslorna noga. Kontrollera att de är väl slutna.
  2. Skala och hacka lökarna, fräs i olivolja. Tillsätt saffran, pressad vitlök, persiljestjälkar (spara bladen till garnering), vitt vin samt skal och saft av apelsinen. Låt koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka några minuter. Ta upp musslorna och håll dem varma.
  3. Skölj och skär fänkålen i mindre bitar. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Tillsätt fänkål, potatis, tomater och grädde. Låt puttra en stund.
  4. Lägg i fisken skuren i mindre bitar. Sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka musslorna och strö över persilja.
  5. Servera kastrullen med rostat bröd och ev aioli.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept