Kycklinglever bourguignon

4

Du behöver

  • 500 g kycklinglever
  • 1 dl mjöl
  • 16 schalottenlökar
  • 12 champinjoner
  • 150 g rimmat fläsk
  • 0,5 dl rödvin
  • 20,5 dl grädde
  • 0,5 dl persilja
  • olivolja
  • 20 g smör
  • (2 tsk kapris)
  • 600 g mandelpotatis
  • 4 msk smör
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk grädde
  • salt
  • peppar
  • pepparrot

Gör så här

  1. Koka potatisen. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut. Tillsätt smöret rumstempererat och vätskan. Vispa ihop. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot.
  2. Strimla schalottenlökarna grovt. Ta bort foten på champinjonerna. Kvarta svampen. Hetta upp två teflonpannor. Stek svampen och löken i olivolja. Plocka upp och lägg på hushållspapper för att fettet ska rinna av. Gör samma sak i den andra pannan med fläsket. Salta och peppra levern. Sikta mjölet över. Värm en panna med lite olivolja, stek levern i omgångar. I den sista omgången lever tillsätter du vinet. Låt vinet fräsa till i pannan ordentligt. Blanda svamp, lök, fläsk och lever och servera med potatismoset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept