Kycklinggryta på Tomarpsvis

4

Du behöver

  • 1 färdigstyckad kyckling
  • 2 morötter
  • 8 fasta potatisar
  • 1 palsternacka
  • en tredjedels kålrot
  • 1 stor lök
  • 6 vitlöksklyftor
  • 12 brysselkål
  • 3 lagerblad
  • vitpepparkorn
  • 1 msk grovkornig senap
  • färsk dragon
  • 1 msk smör
  • salt
  • vatten

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i kallt vatten och låt dem få ett uppkok. Vattnet ska gå 2/3 över kycklingen. Skumma av och låt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom senap, smör och dragon, och låt sjuda under lock i ca 15 minuter.
  2. Lyft upp allt och lägg på ett djupt fat. Vispa ner senap och smör i skyn och slå den sedan över köttet och grönsakerna. Toppa med plockad dragon och servera med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept