Kyckling Bibimba

4

Du behöver

  • 300 g kycklinglårfilé
  • 3 dl vatten
  • 0,5 svampbuljongtärning
  • 1,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl socker
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g ingefära
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • maizena
  • sesam- och matolja

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar och bryn dem i lite olja. Strimla löken och låt den bryna med kycklingen. Strimla paprikan, kvarta champinjonerna och häll i allt i pannan och låt bryna tillsammans med kycklingen. Blanda buljongtärningen med vattnet. Häll buljongen i pannan tillsammans med sojan och sockret. Låt brässera ca 5 minuter. Skala ingefäran och vitlöken och mixa. Tillsätt detta i pannan och smaka av. Red till sist av med maizenamjöl.
  2. Receptet är skapat av Joakim Lundblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept