Japanska spett

4

Du behöver

  • 600 g tunt skivad entrecote
  • 2 morötter
  • 0,25 vitkålshuvud
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm chilipeppar
  • 12 träspett
  • sesam- och matolja
  • salt
  • peppar
  • ris
  • 1 dl soja
  • 1 dl sockerlag (lika delar socker och vatten)
  • 1 dl Saft av Citron, Lime och Apelsin, lika delar.

Gör så här

  1. Trä ca 50 gram kött på varje träspett. Stek runt om i olja. Låt vila på en tallrik. Strimla morötterna och vitkålen. Stek grönsakerna i samma panna som köttet. Lägg tillbaka spetten, slå på sojan och koka nästan torrt. Blanda majonnäsen med citronen och chilipepparn. Lägg grönsakerna och spetten på en tallrik. Servera majonnäsen i små skålar så att man kan doppa spetten.
  2. Blanda soja, sockerlag och citrussaft till en dressing och servera även den att dippa i. Servera ris till.
  3. Receptet är skapat av Joakim Lundblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept