Japanska entrecotespett

4

Du behöver

  • 600 g tunt skivad entrecote
  • 2 morötter
  • 0,25 vitkålshuvud
  • 2 dl japansk soja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm chilipeppar
  • 12 träspett
  • sesam- och matolja
  • salt
  • peppar
  • ris
  • 1 dl soja
  • 1 dl sockerlag (lika delar socker och vatten)
  • 1 dl saft av citron, lime och apelsin, lika delar

Gör så här

  1. Trä ca 50 gram kött på varje träspett. Stek runt om i olja. Låt vila på en tallrik. Strimla morötterna och vitkålen. Stek grönsakerna i samma panna som köttet, slå på sojan och koka nästan torrt. Blanda majonnäsen med citronen och chilipepparn. Lägg grönsakerna och spetten på en tallrik. Servera majonnäsen i små skålar så att man kan doppa spetten. Blanda alla ingredienserna till dressingen och servera även den att dippa i. Servera ris till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept