Heta räkor med cous-cous

4

Du behöver

  • Cous cous, mängd enligt förpackningen
  • 4 st vårlökar
  • 3 tomater
  • 1,5 dl grovhackad bladpersilja
  • salt & peppar
  • 500 g stora räkor med skal
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Tillaga cous-cousen enligt instruktionerna på paketet. Klicka i lite smör och rör om.
  2. Blanda därefter i strimlad vårlök, hälften av bladpersiljan och köttet från tomaterna, skuret i bitar.
  3. Skala räkorna och hacka vitlök och chili.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek räkorna i omgångar. Om man tar för många räkor åt gången blir de kokta istället för stekta.
  5. Lägg de färdigstekta räkorna åt sidan en stund medan du fräser chilin och vitlöken i olja. Häll i räkorna och resten av persiljan. Servera med cous-cousen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept