Äpple- och pinjenötschutney

4

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 2 äpplen
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk socker
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och skär äpplena i centimeterstora tärningar. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken. Tillsätt äpplena när löken börjar bli mjuk. Häll över sockret och rör om. Tillsätt äppelcidervinägern och låt koka ihop i ett par minuter tills äpplena är mjuka men ändå fasta i konsistenten. Dra av från värmen och smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna försiktigt. När de fått fin färg, dra av från värmen och blanda i äppelchutneyn. Klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept