Scampisallad med äpple och paprika

4

Du behöver

  • 0,5 st gul paprika
  • 0,5 st röd paprika
  • 12 st skalade scampi
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • lite soja, gärna Kikkoman
  • saften från 1 limefrukt
  • salt och peppar
  • olika sorters sallat
  • 1 st stort äpple, t ex Gravenstein, skalat och finhackat
  • en liten bit ingefära, riven
  • ev 2 avocadofrukter

Gör så här

  1. Grilla paprikorna under grillelement. Dra av skalet och tärna köttet fint.
  2. Gnid scampin med vitlök och stek dem hastigt i en het panna med lite olivolja. Pressa över limesaften, häll på ett par droppar soja. Salta och peppra.
  3. Arrangera sallaten blandad med äpple, paprikatärningar och ingefära och lägg skaldjuren ovanpå. Skivad avocado under äppelsalladen gör rätten mer matig.
  4. Prova även gärna att byta ut scampin mot till exempel pilgrimsmusslor eller havskräftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept