Kräftströmming

Kräftströmming
Foto: TV4

En riktig svensk klassiker som alltid är lika god. Har man tillgång till färska dillkronor använder man naturligtvis dem i stället för dillfrön.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 800 g strömmingsfilé
  • salt
  • 1 knippa dill, hackad
  • 1,5 msk dillfrö
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Salta filéerna och rulla dem med köttsidan utåt. Ställ eller lägg rullarna i en ugnsform. Strö på dill och dillfrön.
  2. Blanda tomatpuré och vatten och slå över. Täck formen med folie och ställ den i ugnen 20-25 minuter.
  3. Servera den kall med kokt potatis och gärna knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept