Kräftströmming

Kräftströmming
Foto: TV4

Tomatjuicen ger den röda kräftfärgen till denna svenska klassiker.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg orensad strömming eller 600 g rensad
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk dillfrö
  • smör till formen
  • 5 dl tomatjuice

Gör så här

  1. Rensa fisken och ta bort ryggbenet. Klipp bort ryggfenan. Skölj strömmingen och låt den rinna av.
  2. Sätt ugnen på 225-250°. Strö halva mängden salt och dillfrö i en smord ugnssäker form. Rulla strömmingen med köttsidan utåt. Slå på tomatjuicen, resten av salt och dillfrö. Täck formen med folie och grädda i cirka 20 minuter.
  3. Låt stå till följande dag i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept