Kräftströmming

Kräftströmming
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg strömming eller 600 g filéer
  • 1 msk salt
  • 1 msk dillfrö eller motsvarande mängd krondill
  • smör till formen
  • 5 dl tomatjuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa fisken och ta bort ryggbenet. Klipp bort ryggfenan. Skölj strömmingen och låt den rinna av. Strö halva mängden salt och dillfrö eller dillkronor i en smord ugnssäker form.
  2. Rulla ihop strömmingarna med köttsidan ut. Lägg dem tätt intill varandra i formen. Slå på tomatjuice, strö över resten av saltet och dillfrö eller klipp några färska dillkronor över anrättningen.
  3. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept