Kräftstjärtar med chili, vitlök och spiskummin

Kräftstjärtar med chili, vitlök och spiskummin
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräftstjärtar med chili, vitlök och spiskummin

11 ingredienser

Det finns toppenfina djupfrysta kräftstjärtar eller färdigskalade kräftstjärtar i lag som du kan använda för att laga den här grytan. En chilistark röra med koriander harmonierar fint med dillsmaken från svenska kräftor. Servera med ris.

Ingredienser

portioner
  • 16 kräftor (eller en burk kräftstjärtar i lag)
  • 1 röd spansk peppar
  • 2-3 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön paprika
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 förp tomat
  • 2 msk farinsocker
  • basilika

Gör så här

  1. Skala kräftorna. Koka gärna av skalet med vatten medan du förbereder resten. Skölj och halvera chilifrukten och skär bort frön och mellanväggar. Spar dem dock och tillsätt senare om du vill ha hetare smak. Strimla fruktköttet.
  2. Skala och skär löken i skivor. Skala och skiva vitlöken. Halvera paprikan, skär bort mellanväggar och skär paprikan i strimlor. Dela zucchinin och skär i halvmånar.
  3. Hetta upp oljan. Fräs chili, vitlök och spiskummin några minuter. Tillsätt lök och paprika. Häll på 2-3 dl kräftlag. Låt det mesta av lagen koka in. Lägg i zucchini, strö över farinsocker och rör om. Häll på de konserverade tomaterna och låt bara koka tills zucchinin mjuknat. Vänd ner kräftstjärtar och basilika precis före servering.