Kräftspad till färdigkokta kräftor

Kräftspad till färdigkokta kräftor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräftspad till färdigkokta kräftor

6 ingredienser

Det finns lika många "världens bästa kräftspad" som det finns kockar. Det här är perfekt att använda när du vill höja smaken på helt vanliga köpekräftor.

Ingredienser

portioner
  • 3 l vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 2 sockerbitar
  • 1 l dillkronor, lätt sammanpressade
  • 1 gul lök
  • 1 flaska porter

Gör så här

  1. Tina kräftorna till hälften.
  2. Koka upp vattnet. Tillsätt salt, socker, halva mängden dillkronor, lök och porter och låt koka i 15 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila lagen och kyl den ordentligt.
  3. Lägg resterande dillkronor i bottnen på ett förvaringskärl som rymmer kräftorna. Lägg kräftorna ovanpå dillen och häll spadet över. Ställ i kyl och låt kräftorna tina helt i spadet.