Kräftsoppa

Kräftsoppa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg kokta kräftor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 l skaldjursbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • kajenn

Gör så här

  1. Lägg undan 4 vackra kräftor till dekoration. Skala resten av kräftorna och spara kräftstjärtarna i kylskåp. Lägg skal och klor i en kraftig plastpåse och stöt sönder dem med en mortelstöt.
  2. Fräs lök, vitlök och kräftskal några minuter i smöret. Tillsätt tomatpuré och buljong. Koka upp, lägg på lock och koka ca 15 minuter. Sila bort skalen och häll tillbaka spadet i grytan.
  3. Rör ut mjölet i lite av grädden. Vispa ner redningen och resten av grädden och koka några minuter. Lägg i kräftstjärtarna precis före servering och hetta upp, men koka inte. Servera i varma tallrikar med en kräfta som dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept