Kräftsallad med äpple och selleri

Kräftsallad med äpple och selleri
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräftsallad med äpple och selleri

11 ingredienser

Du kan använda färdigskalade kräftstjärtar i lag eller djupfrysta till den här salladen. Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

portioner
  • 16 kräftor (eller 1 burk kräftstjärtar i lag)
  • 1 ekbladssallad, huvud
  • 200 g rotselleri
  • 1 stort syrligt äpple
  • gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop vinägretten av olja, vinäger, vatten, vitlök, peppar och salt. Låt kräftstjärtarna rinna av i durkslag.
  2. Skölj sallaten noga och slunga den torr. Skala sellerin och skär först i tunna skivor, därefter i strimlor. Ge dem ett snabbt uppkok i vatten. Häll av vattnet och låt sellerin rinna av.
  3. Skölj äpplena men skala dem inte. Skär i fina kuber. Bred ut sallaten på ett fat. Lägg på selleristrimlor, äppelbitar och kräftstjärtar. Häll över dressingen och klipp till sist över gräslök.