Kräftsallad med äpple och selleri

Kräftsallad med äpple och selleri
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 16 kräftor eller 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 1 huvud ekbladssallat
  • 200 g rotselleri
  • 1 stort syrligt äpple
  • gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop vinägretten av olja, vinäger, vatten, vitlök, peppar och salt. Låt kräftstjärtarna rinna av i durkslag.
  2. Skölj sallaten noga och slunga den torr. Skala sellerin och skär först i tunna skivor, därefter i strimlor. Ge dem ett snabbt uppkok i vatten. Häll av vattnet och låt sellerin rinna av.
  3. Skölj äpplena men skala dem inte. Skär i fina kuber. Bred ut sallaten på ett fat. Lägg på selleristrimlor, äppelbitar och kräftstjärtar. Häll över dressingen och klipp till sist över gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept