Kräftor, räkor och krabbor på cajunvis

Kräftor, räkor och krabbor på cajunvis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräftor, räkor och krabbor på cajunvis

17 ingredienser

Detta recept är beräknat för en stor kräftfest eller till en stor buffé. Vi som är vana vid lite mer städade kräftfester kanske vill äta på tallrik. Då kan man ta några kräftor och vira in i lite tidningspapper tillsammans med en potatis och en bit majs. Så får var och en sitt paket.

Ingredienser

portioner
  • 5 kg kokta kräftor, räkor och krabbor
  • 500 g potatis
  • 2-3 majskolvar
  • 600 g oskalad lök
  • 2 citroner
  • 1 vitlök
  • 3 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1,5 tsk cajunkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 10-12 l vatten

Gör så här

  1. Borsta potatisen noga. Dela majskolvarna i tre bitar. Skär citronerna i halvor.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kittel. Lägg i potatisen i grytan. Koka i 10 minuter. Tillsätt majs, lök, citroner och vitlök. Låt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.
  3. Tillsätt skaldjuren. Kräftkoket är klart så fort kräftorna, krabborna och räkorna har hunnit bli varma.