Kräftcannelloni med skummande hummersås

Kräftcannelloni med skummande hummersås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 500 g färska lasagneplattor
  • 2 burkar kräfstjärtar i lag á 380 g
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa färsk koriander
  • 1 äggula
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • 6 dl hummerfond
  • 3 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg ut lasagneplattorna på en plan yta. Ta undan några kräftstjärtar till dekoration. Hacka resten av kräftstjärtarna. Skala och finhacka schalottenlökarna. Hacka dill och koriander och blanda med kräftstjärtar, den ena schalottenlökarna och crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Lägg en klick av fyllningen på varje lasagneplatta och rulla ihop. Pensla kanterna med äggula och vik ihop kanterna, som ett paket. Fäst med tandpetare.
  2. Fräs den andra schalottenlöken i 1 msk smör. Häll i hummerfond och grädde. Låt koka upp och småputtra ca 20 minuter. Koka upp en stor kastrull med vatten.
  3. Lägg ner pastarullarna i det kokande vattnet ca 4-5 minuter. Ta upp och lägg på en tallrik. Ta bort tandpetarna. Lägg i 1 msk smör och mixa såsen med en stavmixer, eller vispa med en visp, så att den skummar. Häll såsen över pastarullarna och dekorera med lite koriander och kräftstjärtar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept