Kräft- och räkröra på vitlöksstekt bröd

30m
4
Kräft- och räkröra på vitlöksstekt bröd
Foto: TV4

Vitlöksstekt toast med kryddig kräft-och räkröra med krispigt bacon, toppad med dill.

Dryckesförslag:

Vin: Cava Pere Ventura Tresor


Öl: Scheider Weisse Tap 4, Ekologisk veteöl

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4

Du behöver

  • 140 g tärnat bacon
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk chimi churri, kryddblandning från "Kryddjohan" (innehåller; lök, salt, paprika, persilja, peppar, vitlök, oregano, råsocker
)
  • 1 tsk "heta drömmar", kryddblandning från "Kryddjohan" (innehåller; vitlök,persilja och krossad chili
)
  • 1 msk sweetchilisås
  • 4 toastbröd
  • vitlökssmör
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 170 g räkor i lake
  • 1 tsk dill

Gör så här

  1. Stek bacon knaprigt.
  2. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp.
  3. Tillsätt chiliflakes, chimichurri, "heta drömmar" och sweetchilisås. Rör ihop, smaka av och låt vila utan värme.
  4. 

Skär bort kanterna på brödet
.
  5. Stek brödet i vitlökssmör tills du får en krispig yta.
  6. Rör ner räkorna och kräftstjärtarna, OBS! spara några till garnering.
  7. Servering
    Lägg en klick röra på toastbrödet. Garnera med räkor, kräftstjärtar och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept