Krabbsallad med brödkrutonger

Krabbsallad med brödkrutonger
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krabbsallad med brödkrutonger

18 ingredienser

Det här är ingen vanlig krabbsallad. Dressingen smaksätts med amerikansk bourbon vilket ger en spännande smakupplevelse. Servera som förrätt eller på buffé. Receptet kan dubbleras.

Ingredienser

portioner
  • 1 burk krabba
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 gurka
  • 5 rädisor
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,25 isbergssallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 klyfta vitlök

dressing:

  • 1 tsk bourbon (eller whisky)
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vatten
  • 2 msk neutral olja
  • salt
  • vitpeppar

Garnering:

  • salladsmix
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman bourbon, honung, vatten och olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Brödkrutonger: Blanda pressad vitlök med olivolja. Pensla på brödet och skär upp i långa stavar. Stek dem gyllenbruna.
  3. Rensa krabban. Skär paprika, rädisor och gurka i små täningar. Skiva äggen och skär dem i tärningar. Blanda samman krabbkött, paprika, gurka och ägg. Vänd ner dressingen. Skölj och strimla isbergssalladen fint. Lägg sallatsbladen på fyra assietter. Bottna med den strimlade isbergssallaten och fördela krabblandningen ovanpå. Dekorera med brödkrutonger och gräslök.