Krabbsallad med brödkrutonger

Krabbsallad med brödkrutonger
Foto: TV4

Det här är ingen vanlig krabbsallad. Dressingen smaksätts med amerikansk bourbon vilket ger en spännande smakupplevelse. Servera som förrätt eller på buffé. Receptet kan dubbleras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk krabba
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 slanggurka
  • 5 rädisor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0,25 huvud isbergssallad
  • 1 msk olivolja
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • Dressing:
  • 1 tsk bourbon eller whisky
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk vatten
  • 2 msk neutral olja
  • salt och malen vitpeppar
  • Garnering:
  • blandade sallatsblad
  • gräslöksstrån

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman bourbon, honung, vatten och olja. Krydda med salt och peppar.
  2. Brödkrutonger: Blanda pressad vitlök med olivolja. Pensla på brödet och skär upp i långa stavar. Stek dem gyllenbruna.
  3. Rensa krabban. Skär paprika, rädisor och gurka i små täningar. Skiva äggen och skär dem i tärningar. Blanda samman krabbkött, paprika, gurka och ägg. Vänd ner dressingen. Skölj och strimla isbergssalladen fint. Lägg sallatsbladen på fyra assietter. Bottna med den strimlade isbergssallaten och fördela krabblandningen ovanpå. Dekorera med brödkrutonger och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept