Krabbsallad

Krabbsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krabbsallad

5 ingredienser

Krabban har ju alldeles utmärkt serveringsfat i sig. Lyft upp skölden genom att lossa locket i ”sömnen”. Att servera krabba så här ser dessutom mer elegant ut än halvera dem. Be att få titta den i rumpan när du köper krabba. Lyft helt enkelt på stjärten och titta om den innehåller något kött.

Ingredienser

portioner
  • 4 färska portionskrabbor
  • 0,25 grönsallad (huvud)
  • 1-2 stjälkar stjälkselleri
  • dill
  • senapssås (eller rhode islandsås)

Gör så här

  1. Lossa locket på krabban och lyft ut köttet. Rensa bort gälar med mera.
  2. Skär sallad och blek selleri i fina strimlor och bottna skalen med dem. Lägg tillbaka krabbköttet och garnera med hackad dill. Knäck klorna och lägg dem vid sidan om.
  3. Servera med senapssås eller rhode islandsås.