Krabbsallad

Krabbsallad
Foto: TV4

Krabban har ju alldeles utmärkt serveringsfat i sig. Lyft upp skölden genom att lossa locket i ”sömnen”. Att servera krabba så här ser dessutom mer elegant ut än halvera dem. Be att få titta den i rumpan när du köper krabba. Lyft helt enkelt på stjärten och titta om den innehåller något kött.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 färska portionskrabbor
  • 0,25 huvud grönsallat
  • 1-2 stjälkar blekselleri
  • dill
  • senapssås eller rhode islandsås

Gör så här

  1. Lossa locket på krabban och lyft ut köttet. Rensa bort gälar med mera.
  2. Skär sallad och blek selleri i fina strimlor och bottna skalen med dem. Lägg tillbaka krabbköttet och garnera med hackad dill. Knäck klorna och lägg dem vid sidan om.
  3. Servera med senapssås eller rhode islandsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept