Krabbröra med dill och pepparrot

Krabbröra med dill och pepparrot
Foto: TV4

Vanlig burkkrabba blir till en festrätt med dill och aioli som smakförhöjare och gurka för tuggmotstånd. En nypa kajennpeppar sätter fart på anrättningen. Använd gärna king crab, det finns till och med på burk numera. Använder du hel krabba blir klorna en vacker dekoration. Servera med crostini.

29 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g rensat krabbkött
  • 0,25 slanggurka
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 tsk riven pepparrot
  • några droppar citronsaft
  • Aioli:
  • 3 äggulor
  • 4 dl neutral olja
  • 1 tsk vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • Crostini:
  • 1 Ciabatta
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk gourmetsalt

Gör så här

  1. Aioli: Vispa eller mixa äggulor och vatten till aiolin i 1–2 minuter. Tillsätt därefter oljan i en tunn stråle under kraftig vispning till en homogen smet. Lägg över aiolin i en bunke och pressa ner vitlöken. Blanda i crème fraiche och krydda med salt och kajennpeppar.
  2. Rensa krabbköttet noga. Skala, kärna ur och tärna gurkan smått. Hacka dillen och skär gräslöken smått. Blanda aioli, gurka, dill, gräslök och pepparrot i en skål. Vänd försiktigt ner krabbköttet i smeten och pressa ner några droppar citronsaft. Ställ röran i kylen i minst 2 timmar så att smakerna får mogna.
  3. Värm ugnen till 175 °. Ställ brödet på högkant och dela på mitten. Skär varje brödbit i tunna skivor på längden. Pensla skivorna på båda sidor med olivolja och lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Rosta brödskivorna i ugnen i 7–8 minuter. Ta ut plåten, smula över lite gourmetsalt på skivorna och låt dem svalna. Fördela krabbröran i fyra serveringsskålar och servera med crostini.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept