Krabbrisotto

Krabbrisotto
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krabbrisotto

Av: Köket.se

Från: TV4

9 ingredienser

I originalreceptet från Nigeria lagas den här kryddoftande risotton med olika skaldjur. Vi har valt att laga den med krabba från burk.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar krabba
  • 4-6 jätteräkor
  • 2,5 dl råris
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk jordnötsolja (eller matolja)
  • 1-2 msk curry
  • 1 tsk röd spansk peppar, finhackad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset i vatten enligt anvisningen på förpackningen. Dela jätteräkorna i halvor på längden. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i räkorna, löken och paprikan och fräs det i 2 minuter. Krydda med curryn, chilin och saltet. Fräs allt i 2 minuter till.
  3. Lägg ner det kokta riset och rör om så att allt blandas. Lägg på lock och koka grytan på svag värme, så att det inte bränner fast i bottnen, i 5 minuter. Rör ner krabbköttet och hetta upp alltsammans. Servera risotton rykande het.