Krabbpastejer

Krabbpastejer
Foto: TV4

Frasiga krustader med delikat fyllning.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 paket frysta smördegspastejer (8 st)
  • Fyllning:
  • 1 burk salladskrabba, ca 170 g
  • 200 g champinjoner, färska eller från burk
  • 2 msk margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong från tärning
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 1 dl crème fraiche eller vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt krabban rinna av. Skölj svampen och skiva den. Spara några bitar krabba och svampskivor till garnering.
  2. Fräs margarinet i en kastrull och lägg i svampen. Låt puttra tills vätskan försvunnit. Pudra mjölet över och späd med buljongen. Låt stuvningen småkoka 15-20 minuter.
  3. Vänd ner krabba, dill och crème fraiche eller grädde och småkoka ytterligare 5 minuter.
  4. Grädda pastejerna. Fyll dem med stuvningen och garnera med krabba, svamp och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept