Krabbpaj

Krabbpaj
Foto: TV4

Ett tips är att ha en pajform klädd med deg liggande färdig i frysen. Bara att ta ut, förgrädda och sedan lägga i önskad fyllning.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • Fyllning:
  • 2 burkar salladskrabba
  • 4 st ägg
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1 knippa dill, finhackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg i plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Kavla ut degen, klä en pajform och nagga botten. Grädda mitt i ugnen 10 min.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, dill och krydda. Lägg rensat krabbkött i pajskalet, slå över äggsmeten och grädda klart 10-15 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept