Krabbcurry

Krabbcurry
Foto: TV4

Bjud på krabbcurry med en mängd tillbehör i små skålar. Då kan var och en välja sina favoriter och det blir trevligt pyssel runt bordet. Du kan laga den här rätten av krabba på burk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g rensat krabbkött
  • 2 msk jordnöts- eller majsolja
  • 3 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0,5 tsk bockhornsklöver
  • 1 kanelstång, 2 1/2 cm
  • 1 tsk gurkmeja, malen
  • 0,5 tsk hackad röd spansk peppar
  • 1,5 tsk salt
  • 4 msk kokosflingor
  • 5 dl kokosmjölk
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0,5 tsk curry

Tillbehör:

  • 4 portioner kokt ris
  • 0,5 grovriven gurka
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken, skala vitlöken och skala och riv ingefäran. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Rensa krabbköttet från hårda bitar.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och stek löken tills den är genomskinlig. Tillsätt ingefära, bockhornsklöver, kanelstång, gurkmeja, chili, salt och kokosflingor. Pressa ner vitlöken och rör om väl. Tillsätt kokosmjölken och den pressade citronsaften, koka upp och låt därefter såsen sjuda under lock i 30 minuter.
  3. Sila såsen direkt ner i en kastrull. Lägg ner krabbköttet i såsen och låt koka i 1-2 minuter. Tillsätt curryn och rör om väl. Servera i djupa, varma tallrikar med tillbehören i skålar bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept