Krabbcocktail

Krabbcocktail
Foto: TV4

Cocktail som förrätt hör till de restaurangrätter som legendariske kocken Tore Wretman införde i Sverige på 1950-talet. Idag har vi många spännande sallatssorter att använda i förrättscocktail, till exempel ihop med krabba.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk krabba
  • 8 sparris
  • sallatsblad
  • 1 tomat
  • 4 dillkvistar
  • Rhode Island sås:
  • 4 dl majonnäs
  • 1 tsk tomatketchup
  • 1 msk chilisås
  • några droppar pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • ev 0,5 msk konjak eller madeira

Gör så här

  1. Rhode Island sås: Blanda majonnäs med tomatketchup och chilisås. Krydda med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak eller madeira.
  2. Hacka krabban. Rör ner krabbhacket i Rhode Island såsen. Strimla sallatsbladen. Spara fyra hela till garnering. Skölj och strimla tomaten. Fyll botten av ett cocktailglas med sallat. Lägg krabbröran över. Lägg på tomaterna snyggt. Garnera med sparris, sallatsblad och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept