Krabba med grönsaksfyllning

Krabba med grönsaksfyllning
Foto: TV4

Fyll krabbskalet med krabbkött, grönt och höstfina rotfruktsstrimlor. Gott, ovanligt och mycket vackert. Servera som matig förrätt eller liten kvällsrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 krabbor
  • 100 g gröna ärter
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 morot, 100 g
  • 100 g rotselleri
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 1,25 dl lättcrème fraiche
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Ta ur krabborna. Lossa det röda krabbsmöret försiktigt och spar det till garnering. Rensa krabbköttet väl och lägg det i en skål.
  2. Putsa champinjonerna och skiva dem tunt. Skala och skölj morot och selleri och strimla dem. Koka ett par minuter i lättsaltat vatten.
  3. Ta undan lite gräslök till garnering. Finhacka dillen och resten av gräslöken. Tillsätt majonnäs och lättcrème fraiche. Blanda ordentligt.
  4. Vänd ner krabbkött, ärter, champinjoner och rotfruktsstrimlor i majonnäsen. Krydda med salt och nymalen peppar.
  5. Fördela grönsaksfyllningen i krabbskalen. Garnera med krabbsmöret, skuret i bitar, och finklippt gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept